diorex
sampiyon

AK Parti Kocaeli Birinci sırada adayı kimdir? Sadettin Hülagü Aslen Nerelidir?

AK Parti Kocaeli milletvekili adaylarını açıkladı. Kocaeli'nde birinci sırada adayı olan Rektör Sadettin Hülagü kimdir? Aslen nerelidir?

  • 09.04.2023 15:22
AK Parti Kocaeli Birinci sırada adayı kimdir? Sadettin Hülagü Aslen Nerelidir?

28'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim eden AK Parti'nin Kocaeli adayları belli oldu.

İşte AK Parti'nin Kocaeli Adayları

Kocaeli'nde birinci sırada adayı olan Rektör Sadettin Hülagü Kocaeli'nde doğdu.

İlk, orta ve lise eğitimini Kocaeli'nde alan Hülagü daha sonra çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü görevler aldı. Siyasete AK Parti çatısı altında devam eden Hülagü  14 Mayıs seçimlerinde AK Parti'den Kocaeli Milletvekili birinci sıra adayı oldu.

Hülagü evli ve çocuk babasıdır.

İyi derecede İngilizice'yi bilen Hülagü Arapça'yı da biliyor.

İŞTE AK PARTİ'DE ÖNEMLİ İSİMLERİN ADAY OLDUĞU İLLER


Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti listelerde yazar, entelektüel gibi sürpriz isimlerin de yer alacağını belirtmişti. İl ve belediye başkanlarının yer aldığı AK Parti'de yeni yüzler de aday olarak gösterildi.
Yeni yüzlerin yanı sıra tecrübeli isimlerin de yer aldığı Faruk Çelik Artvin, Lütfi Elvan Mersin, Nihat Zeybekçi Denizli, Ömer Çelik, Adana, Abdülhamit Gül Gaziantep'ten aday oldu.
MHP kurucu lideri Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş Ankara'dan ve TBMM esi Başkanı Bülent Arınç'ın oğlu Mücahit Arınç Manisa'dan aday olacak. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Diyarbakır'dan aday gösterildi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Ankara'dan, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş İstanbul'dan.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kayseri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Osmaniye, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Bursa, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Diyarbakır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Samsun'dan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan İzmir'den aday oldu.

Editör: Mustafa Yahya

Yorum Yaz