Adam Hart Davis kimdir? Adam Hart Davis kitapları ve sözleri

Yazar Adam Hart Davis hayatı araştırılıyor. Peki Adam Hart Davis kimdir? Adam Hart Davis aslen nerelidir? Adam Hart Davis ne zaman, nerede doğdu? Adam Hart Davis hayatta mı? İşte Adam Hart Davis hayatı...

Yazar Adam Hart Davis edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Adam Hart Davis hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Adam Hart Davis hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Adam Hart Davis hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi: 4 Temmuz 1943

Doğum Yeri:

Adam Hart Davis kimdir?

4 Temmuz 1943 doğumlu İngiltere'de tanınan BBC televizyonun da dizisi sunulan, İngiliz bilim adamı, yazar, fotoğrafçı, tarihçi ve yayıncı,

Adam Hart Davis Kitapları - Eserleri

  • Pavlov'dan Günümüze Deneylerle Psikoloji
  • Zaman Kitabı
  • Arşimet'ten Kuantum Fiziğine Deneylerle Bilim
  • Dünyanın En Saçma İcatları

Adam Hart Davis Alıntıları - Sözleri

  • Insan zihni, insan zihnini anlamayı ümit edebilir mi ? (Pavlov'dan Günümüze Deneylerle Psikoloji)
  • Kalabalıkta Güvende Değiliz Araştırma ekibi sadece grup içindekideki insanlarin acil durumlarda harekete geçmeye bireylerden daha az yatkın olduklarını göstermedi, aynı zamanda bu hareketin tanık sayısıyla ters orantılı olduğunu da gösterdi. İzleyici sayısı ne kadar çoksa herhangi birinin yardıma koşma olasılığı o kadar azalıyordu. Darley ve Latane acil duruma tanık olan sadece bir kişinin olduğu durumda, bu kişinin yardım edebilecek tek kişi olmasından ötürü kendini baskı altında hissettiğini öne sürdü. Başka tanıklar da olduğunda bu baskı yayılıyordu ve bireyler başka birinin harekete geçeceğini varsayıyor veya kendi çabalarının bu konuda daha yeterli olan kişilerin çabalarını engelleyeceğinden korkuyordu. (Pavlov'dan Günümüze Deneylerle Psikoloji)
  • “ Hapishane simülasyonumuzu sadece altı gün gözlemledikten sonra cezaevlerinin insanları nasıl da insanlık dışı hale getirdiğini, onları nesnelere dönüştürdüklerini ve damarlarında nasıl bir umutsuzluk hissi aşıladıklarını anlayabildik. Ve gardiyanlara gelince, sıradan insanların nasıl iyi Jekyll’dan kötü Hyde’a kolayca dönüştürülebileceğini gördük.” (Pavlov'dan Günümüze Deneylerle Psikoloji)
  • Problemler sosyal durumla uyum gösterdiğinde (soyut durumlara kıyasla) oldukça kolay çözülüyor. Bunun sebebi sosyal durumlara daha aşina olmamız ve beynimizin soyut olanlardan ziyade sosyal sorunları çözecek biçimde evrimleşmiş olması olabilir. (Pavlov'dan Günümüze Deneylerle Psikoloji)
  • Doğa basit bir yol dururken karmaşık olanı izlemez. Galileo Galilei (Arşimet'ten Kuantum Fiziğine Deneylerle Bilim)
  • "... Faşist Avrupa'dan yeni gelen mültecinin ABD'ye bakışındaki çaresiz umut, merak ve şüpheciliğin garip karışımı. İnsanlar bunun için savaşıyor, insanlar bunun için ölüyor. Sahip olduğumuz en değerli şey budur. Ya da bu sadece insanları kandırmak için kullanılan bir kelime mi? Demokrasi? Kurt Lewin, 1933, Nazi Almanya'sından ABD'ye kaçış (Pavlov'dan Günümüze Deneylerle Psikoloji)
  • “Birinin gözlerinin yumuşak, sert, soğuk ve sıcak olduğunu söylediğimizde çoğunlukla o kişinin gözlerinin belli bir öğesinden, gözbebeği büyüklüğünden bahsediyoruzdur.” (Pavlov'dan Günümüze Deneylerle Psikoloji)
  • Eğer kimse bana sormazsa biliyorum;soran birine açıklamam gerekirse bilmiyorum. (Zaman Kitabı)
  • ...sevgililer arasında itiraf veya tartışma ile biten anlaşmazlıkların, acının aktif bellekte kalarak sabit ve tehlikeli bir tahrip edici unsura dönüştüğü inkar durumundan veya konuşulmamış pişmanlıklardan daha az zarar verdiği öne sürülmüştür. Öyle görünüyor ki insanlar hayatlarının birçok alanında tamamlanma veya kapanışa ihtiyaç duymaktadır. (Pavlov'dan Günümüze Deneylerle Psikoloji)
  • Empedokles ölümsüz olduğuna inanıyordu ve bunu takipçilerine kanıtlamak için onlarla beraber adanın doğu ucundaki Etna Yanardağ'ına gitti. Rivayete göre, dumanı tüten kraterin içine atladı. Efsanede Empedokles'in sandaletlerinden birinin dışarı püskürdüğü ama kendisinin bir daha asla görülmediği söylenir. Bu düşüncesizce hareket ilk bakışta bir hata gibi görünse de bu sayede Empedokles'in adını hala anmaktayız. Bu açıdan bakılırsa, ölümsüz olmayı gerçekten de başardı. :) (Arşimet'ten Kuantum Fiziğine Deneylerle Bilim)