Abdülvehhab Öztürk kimdir? Abdülvehhab Öztürk kitapları ve sözleri
Doç.Dr. yazar Abdülvehhab Öztürk hayatı araştırılıyor. Peki Abdülvehhab Öztürk kimdir? Abdülvehhab Öztürk aslen nerelidir? Abdülvehhab Öztürk ne zaman, nerede doğdu? Abdülvehhab Öztürk hayatta mı? İşte Abdülvehhab Öztürk hayatı... Abdülvehhab Öztürk yaşıyor mu? Abdülvehhab Öztürk ne zaman, nerede öldü?

Doğum Tarihi: 1940
Doğum Yeri:
Ölüm Tarihi: 2014
Ölüm Yeri:
Abdülvehhab Öztürk kimdir?
1940 yılında Gaziantep'te doğan Abdülvehhab Öztürk, 17 yaşına kadar özel klasik medrese eğitimi gördü. 1962'den itibâren imâm-hatîblik yapmaya başladı. Bu görevdeyken sırasıyla ilkokul, ortaokul, imâm-hatîb okulu, imâm-hatîb lisesi ve devlet lisesini dışarıdan bitirdi. 1972 yılında Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi'ne kaydolan Öztürk, bu fakülteden 1978 yılında mezûn olarak Ankara Müftü Yardımcılığı görevine atandı. Bu arada, 1983 yılına kadar Hanefî fakîhi el-Hassâf üzerine bir de doktora çalışması gerçekleştirdi. Ardından, Diyânet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu raportörlüğü görevinde bulundu. Bu dönemde Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği'nde sosyal yardımcı/half diplomat statüsünde hizmet verdi. Yurda dönüşünde devlet hizmetinden emekli oldu. 1989 yılında emekliliği durdurularak Ankara Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Arab Dili Eğitimi bölümünde 11 yıl boyunca klasik ve modern Arabca dersleri okuttu. 1999 yılında bu görevinden de emekli oldu. Bu tarihten sonra pek çok değerli eseri günümüze kazandıran, Abdülvehhab Öztürk 22 Şubat 2014'de Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur.
Abdülvehhab Öztürk Kitapları - Eserleri
- Ölüm Ve Ötesi
- İmam-ı Azam Ebu Hanife ve Eserleri
- Tac Tercemesi ve Şerhi (5 Cilt) Tam Metin (Şamua)
- Hatim Taî Divanı
- Peygamberimizin Sünnetinde Evlilik
- Fatımatüz Zehra
- Bütün Dualar
- Açıklamalı Kadın İlmihali
Abdülvehhab Öztürk Alıntıları - Sözleri
- Çeyizde evliliği zorlaştıracak şekilde aşırıya gidilmemelidir. Bu konuda Peygamberimizin, kızı Fatîma annemize verdiği çeyiz en güzel bir örnek olabilir Bir kadife elbise bir su kurbağası bir yastık ve bir kat yatak gibi... (Peygamberimizin Sünnetinde Evlilik)
- İMAM-I AZAM EBU HANİFE'NİN EBU YUSUFA VASİYETİ 7-İnsanların arasında iken Allah'a çok zikret ki bunu senden öğrensinler. 8-Dünyaya ve mevki ne güvenme. Zira Allah sana bunlardan hepsini soracaktır. 9-Insanların kusurlarını araştırma. Bilakis meziyetlerini araştır. 10-Komşundan gördüğün şeyleri ifşa etme. Zira bu emanettir. (İmam-ı Azam Ebu Hanife ve Eserleri)
- Ben çok kalsam da muhakkak öleceğim, Ey Maviyye, çatılı ev (kabir) beni yer bitirir. Kazandığımın karşılığını göreceğim, Herkes tükettiği şeye karşılık rehindir. (Hatim Taî Divanı)
- Misafir ikamet ettikçe ben onun kölesiyim, Bende kölelik mizacından sadece bu vardır. (Hatim Taî Divanı)
- İMAM-I AZAM EBU HANİFE'NİN EBU YUSUFA VASİYETİ 1-Gençken, kafan yerinde, aklı başında iken ilimle uğraş. 2- Allah'tan kork. 3-Insanları hafife alma kendi nefsine de onlara da saygı göster. 4-Çok gülme, zira çok gülmek kalbi öldürür. 5-Sakin ve vakarlı ol. 6-İşlerinde aceleci olma. (İmam-ı Azam Ebu Hanife ve Eserleri)
- "Kadını olmayan erkek zavallıdır, zavallıdır." (Peygamberimizin Sünnetinde Evlilik)
- Eski hanımlar, kocaları evden çıkarken onlara "Sakın ha! Bize haram para getirme. Biz açlığa dayanırız da ateşe dayanamayız." derlerdi (Peygamberimizin Sünnetinde Evlilik)
- "Kadınların iyisi bir hazinedir, kötüsü de insanın boynuna takılmış bir toktur." /Hz. Ömer (Peygamberimizin Sünnetinde Evlilik)
- Bana direnç gösterecek mala yol yoktur, Geniş tabanlı vadi suyunun direndiği gibi. Zenginlik cömertliğime yardım etmez, Fakirlik de elimin açıklığına mani olmaz. (Hatim Taî Divanı)
- Sen ne zaman karnına ve beline istediklerini verirsen, Bütün kınanmayı üzerine çekersin. Utancımdan aç ve karnı boş olarak gecelerim, Kınama ile doymaktan korkarım. (Hatim Taî Divanı)
- Ancak akıllı kimseler, sünneti âdet ve geleneklere değil, adet ve gelenekleri sünnete uydururlar. (Peygamberimizin Sünnetinde Evlilik)
- İMAM-I AZAM EBU HANİFE'NİN EBU YUSUFA VASİYETİ 11-Tamahkar olma; yalancı olma; hakkı batıla karıştırma. Bütün işlerinde şahsiyetini muhafaza et! 12-Ilim ehlince hor görülen dünyayı sende hor gör; zira Allah katındaki şey ondan daha hayırlıdır. 13-Daima kalben zengin olduğunu göster; dünyaya aşırı hırs ve rağbet gösterme. Gönlün tok olsun, fakir de olsan fakirliğini gösterme. (İmam-ı Azam Ebu Hanife ve Eserleri)
- Peygamber efendimiz (sav) konu ile ilgili bir hadis-i şerifte şöyle buyuruyor: "Sizden hiçbiriniz başına gelen bir sıkıntıdan dolayı ölümü asla temenni etmesin. Şayet ölümü istercesine olağanüstü bir darlıkta kalırsa o zaman, 'Allah'ım! Benim için yaşamak hayırlı olduğu müddetçe beni yaşat, benim için ölüm hayırlı olduğu vakitte de beni öldür' desin. (Ölüm Ve Ötesi)
- Resulullah (sav) şöyle buyurdu; "Şükreden kalbiniz, zikreden diliniz ve size ahiret işlerinde yardım edecek imanlı bir zevceniz olsun" Teberanî, 2/45; İbn Mâce, Nikâh, 5 (Peygamberimizin Sünnetinde Evlilik)