Bilal Civelek kimdir? Bilal Civelek kitapları ve sözleri
Öğretmen ve yazar Bilal Civelek hayatı araştırılıyor. Peki Bilal Civelek kimdir? Bilal Civelek aslen nerelidir? Bilal Civelek ne zaman, nerede doğdu? Bilal Civelek hayatta mı? İşte Bilal Civelek hayatı...

Doğum Tarihi: 1963
Doğum Yeri: Elazığ
Bilal Civelek kimdir?
Elazığ’da dünyaya gelen yazar İlk, orta ve lise öğremini burada yaptıktan sonra Çukurova Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Stuttgart Üniversitesi Eğitim Bilimleri bölümünde yüksek Lisans yaptı.Yurdun birçok yerinde Almanca öğretmeni olarak çalıştı. Güneydoğu ile ilgili romanları çeşitli yayınevleri tarafından yayınlandı.Birçok gazetede köşe yazarlığı yaptı .
Dokunmayın Portakalime, Derdo, Beyaz Kıyamet, Duanın Gücü ve Mutluluğun Sifresi adlı romanlarından sonra, Borisin Sırrı adlı kitabı da raflarda yerini aldı .
Almanya nın Stuttgart şehrinde Türkçe ve Türk Kültürü öğretmeni olarak beş yıl görev yaptıktan sonra yurda döndü. Evli ve iki çocuk babasi olan Civelek, halen öğretmenlik görevine devam etmektedir.
Bilal Civelek Kitapları - Eserleri
- Sükût
- Kalbim Sende Kaldı
- Kelebeğin Günlüğü
- Suyu Yıkayan Bilge
- Dert Etme Allah Biliyor
- Dokunmayın Portakalime
- Allah'a Bırak Olmuş Bil
- Kâfi
- Kurulmamış Hayaller
- Dert Etme Sabret
- Boris'in Sırrı
- Yürü Ya Kulum
- İyi Düşünmek
- Allah Bilsin Yeter
- Mustafa Kemal'in Kuşları - Dersim Yanıyor
- Duanın Gücü
- Derdo
- Bir Bilgenin Not Defterinden Güneydoğu
- Mutluluğun Şifresi
- Unuttum Sanma
- Huzur Sende Allah’ım
- Beyaz Kıyamet
- Kalbim Sende Kaldı Rumeli
Bilal Civelek Alıntıları - Sözleri
- Öğretmen: "Yabancı kelimeler buraya kadar geldi ha! Daha türkçeyi öğrenmeden yabancı dili öğrenmişler. Çomar, karabaş isimlerine kıran mı girdi?" (Dokunmayın Portakalime)
- "Akıl nedir?" "Kullanmasını bilene rehber, bilmeyene beladır." (Suyu Yıkayan Bilge)
- "Dürüstlük pahalı bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz." der Hz. Mevlana (İyi Düşünmek)
- Yunus Can; Önce sevmesini öğren oğul. işe oradan başla... (Sükût)
- Dünya derdi kalbi sıkar, Allah derdi, ferahlatır. "Acaba iyi bir kul olabildim mi?" Diye endişelensen de, o endişe ruhuna huzur verir, sıkıntı değil. İşte Allah derdi ruhun tek şifasıdır. (Dert Etme Sabret)
- İnsan şefkatle eylemlerini pozitif kılar. Şefkati bir tarafa atıp yapılan eylemler ise olumsuz sonuçlar doğurur. Dünyada hem iyi olacak hem de kötü. Bu bir canbazın elindeki denge çubuğu gibidir. Eğer kötü olmasaydı, dünya olmazdı. İyi olmasaydı yine olmazdı. Hayatın hassas dengeleri bu iki kavram üzerine kurulmuştur. (Dokunmayın Portakalime)
- "Hâşâ Allah kuluna etmez cefa kulun çektiği nefsin cezasıdır!" (Kalbim Sende Kaldı)
- Affettim! Dediğin kullarından biri olmayı nasip eyle Allahım! (Dert Etme Sabret)
- Mümin umutsuz olmaz! Güzel düşünen güzel görür, güzel gören umutsuz olmaz! İyi düşünmek Allah ahlakındandır. Peygamber sünnetidir. Resulü Ekrem efendimiz hazretleri bir gün olsun ümitsizliğe düşmemiştir. Bazı noktalarda zorluklar çekmesine rağmen, hiçbir kötü ümit beslememiştir. (Sükût)
- "Yoldaş, ne iş yaparsın? Seni pek bir tüccara benzetemedim."dedi. Yunus adama baktı : " Doğrudur, iyi tahmin etmişsin. Biz Hakk tüccarıyız karındaş, dert alır derman satarız! Hırsları alır, sevgiyle değişiriz.Deli alır, veli ederiz,velhasıl bizim tüccarlığımız sizinkinine benzemez. Dilersen gel otur Hakk kelamı konuşalım. Dinlemezsen dilinden anlayana var git karındaş! "dedi. Adam yunus'un yanından çabuk adımlarla arkasına bakmadan uzaklaştı. (Kâfi)
- Müslümanlar kavram okyanusunda dolaşıp dururken, ömrü ilmi çoğalmakla geçip gidiyor. Rehberi (Kuran-ı Kerim) elindeyken, ters yollara sapanlar, ya okumayı bilmiyor ya da okuduğunu anlamıyor. (Yürü Ya Kulum)
- Ben biliyorum demek cahilin cehaletinin itirafıdır. (Dert Etme Allah Biliyor)
- Ama umut işte!... Kader ne dilemişse o olur. (Dokunmayın Portakalime)
- Hayatı yaşamanın iki yolu vardır ; biri hiçbir şeyin mucize olmadığıni düşünmek, diğeri ise , her şeyin mucize olduğunu düşünmektir. ( Albert Einstein ) (Allah'a Bırak Olmuş Bil)
- İnsanlık, ilk kavgasını paylaşmak üzere yapmıştı. Kabil ile Habil olayı insanlık tarihinin ilk cinayetidir. Kabil, Habil'i öldürdükten sonra onu yok etmek için çareler ararken mezarı keşfetti. Bir süre sonra o da mucidi olduğu "Mezara" gömüldü. (Bir Bilgenin Not Defterinden Güneydoğu)
- Sen doğruysan, arkandan söylenen çok olur ama üzülme! Rabbin yanındaysa, dünya düşmanın olsa hepsi yok olur. (İyi Düşünmek)
- Hani hacı Bektaşi Veli ile Celaleddin padişahın arasında bir post meselesi vardır. Bu post meselesi olmuş yada olmamış önemli değil, lakin evliyaullahın kendi aralarındaki saygıyı, edebi göstermek için güzel bir misaldir. Haram yollarla kazandığı parayla bir koyun satın alan adam, yaptığı günahtan pişman olur. Koyunun postunu alır, Hünkâr'ın kapısına varır. Postunu yere serer, oturmak ister. Lakin Hünkâr izin vermez, der ki: 'O postun helal değil oturamazsın!' Adam postunu alıp Celaleddin padişaha gider. Postunu yere sererek oturmak ister. Mevlana hiç sesini çıkarmaz,kabul eder. 'Hacı Bektaşı Veli beni kabul etmedi, postu haramdır, dedi ama siz kabul ettiniz.' deyince mevlana: 'Biz Karga isek, Hacı Bektaş Veli bir şahin gibidir. Öyle her leşe konmaz. O yüzden biz senin hediyeni kabul ederiz. Ama o etmeyebilir.' der. Adam bu sefer hünkar gider : 'Siz kabul etmediniz, ama Mevlana beni postumla kabul etti' der. Hünkâr da: 'Bizim gönlümüz bir su birikintisi ise, Mevlana' nın gönlü okyanus gibidir. Bu yüzden bir damlayla bizim gönlümüz kirlenebilir. Ama onun engin gönlü kirlenmez. Onun için hediyeni kabul etmiştir. ' diyerek onu yüceltmiştir. (Kâfi)
- Şimdi burada ne olacağız diye düşünüp kendinizi yormayın, şayet inanıyorsanız, iman ediyorsanız; Allah kerimdir! Biz işimize bakalım. Bize düşen Mevlâ'ya yalvarmaktır, gerisini güzel eyler! (Sükût)
- "Her insan aslında gurbettedir. Gurbettedir ki, bir türlü huzur bulduğu bir yer bulamaz." (Kalbim Sende Kaldı)
- Aşk, kulun yaratılışındaki özendir. (Huzur Sende Allah’ım)