diorex
dedas

Benim Gizli Bahçem - Nancy Friday Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Benim Gizli Bahçem kimin eseri? Benim Gizli Bahçem kitabının yazarı kimdir? Benim Gizli Bahçem konusu ve anafikri nedir? Benim Gizli Bahçem kitabı ne anlatıyor? Benim Gizli Bahçem PDF indirme linki var mı? Benim Gizli Bahçem kitabının yazarı Nancy Friday kimdir? İşte Benim Gizli Bahçem kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...

  • 01.10.2022 19:00
Benim Gizli Bahçem - Nancy Friday Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Nancy Friday

Çevirmen: Güler Bargus

Orijinal Adı: My Secret Garden

Yayın Evi: Arion Basım Yayın

İSBN: 9789755710525

Sayfa Sayısı: 370

Benim Gizli Bahçem Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

"Kadınlar Dikkat!" Birçok erkek kadınların fantezileri tarafından tehdit edildiğini hisseder.

Benim Gizli Bahçem, bu gizli tutulmuş, bastırılmış ve sonsuz yaratıcılığa sahip kadın fantazi dünyasına atılan ilk adımdır. Şunu hatırlamalısınız ki pornografi fahişelerin yazılarından oluşuyor. "Benim Gizli Bahçem" ise içimizden kadınların yazılarından oluşuyor.

(Arka Kapak)

Benim Gizli Bahçem Alıntıları - Sözleri

  • Onun neşeli, kabullenmiş bakışlarıyla karşılaştığımda derin bir soluk aldım ve beni ne kadar çok sevdiğini fark ettim.
  • Bazen, hep değil. Başlamak için gerçekten de fan- tezilerime gereksinimim var, onlarsız tahrik olamam. Belki, bazı insanların seksi hissetmeleri için bir dokunuş yeterlidir. Ama bazı insanların gerçekten tam olarak hiçbir şey düşünmeden seksi hissedebileceklerini düşünebiliyo- rum.
  • İlk olarak size mastürbasyon yaptığımı söylemeliyim. Genellikle sabahları banyodan sonra, vibratör kullanıyo- rum. Bazı kitaplara bakarken göğüslerimi okşadığımda çok hcyecanlanıyorum, göğüslerim çok büyük değil, bu yüzden iri, dolu dolu göğüslü kızlar görmek beni deli ediyor.
  • Çeşitlilik bedenimizin alıştığı bir şeydir, bir kez yakaladık mı artık onsuz yapamayız. Fantezi sadece cinsel birleşmenin ya- şanmaması durumunda kurulmaz. Çoğu kadın için cinsel gerçekler ve fanteziler arasında güçlü bir bağ söz konusu- dur. Çünkü bunların her ikisi de birbirlerini besleyip uya- rırlar.
  • Onun neşeli, kabullenmiş bakışlarıyla karşılaştığımda derin bir soluk aldım ve beni ne kadar çok sevdiğini fark ettim.
  • Eğer bir kadının bunu gözleriyle söy- lemesi mümkünse ben bunu başardım.
  • bence erkekler olayları başlatmak için çoğun- lukla kadına bağlıdırlar. Eğer bir kadın, örneğin rahatla- yabiliyorsa ve erkeğine güveniyorsa, ona fantezilerini an- latıyorsa, bu onu gerçekten tahrik eder
  • Kocam özgür olmarnı sağladıgında, kendimi mantıken açıklayamadığım ama bedenime engel olamadığım bir mahcubiyetin içinde buldum. Gösterdiğim efordan dolayı benimle gurur duydu ve kendimle gurur duymamı sağladı.
  • Ya doruklara ulaşmanı beklemezse! Orası en sevdiğim bölüm. Daha önce ben orgazm olamadan duran sevgililerim oldu, bazen de tam olacakken. Bunun nasıl bir düş kırıklığı olduğunu bilemezsiniz.

Benim Gizli Bahçem İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Her başladığım kitapta olduğu gibi önyargısız okudum ancak hayalkırıklığı olmasa da beklentisi çok karşılamadı. Bir kadının iç dunyasinin keşfine dair olan beklentim cinsel fantaziler yüzünen hoş olmadı. Biraz daha az detayları daha basarili olurmuş bence. Yine de okumak zaman kaybı değil. Vasat ile iyi arasında benim notum. (FestinaLente)

Zamanında bizi çok şaşırtan ama sonraları sadece kurgudan ibaret olduğunu anladığımız eserdir. Yaratıcı mıdır? Evet zamanına göre yaratıcıdır. Lakin zamanımızda öylelerini görüyoruz ki, kitapta yazanlar bize çok basit gelebilir artık. Yine de zamanına göre yenilikçi bir denemeydi diyebiliriz . (Deliler Cumhuriyeti)

Benim Gizli Bahçem PDF indirme linki var mı?

Nancy Friday - Benim Gizli Bahçem kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Benim Gizli Bahçem PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Nancy Friday Kimdir?

Nancy Friday Kitapları - Eserleri

  • Benim Gizli Bahçem
  • Annem ve Ben- Bir Kız Çocuğunun Kişiliğini Arayışı

Nancy Friday Alıntıları - Sözleri

  • Eğer bir kadının bunu gözleriyle söy- lemesi mümkünse ben bunu başardım. (Benim Gizli Bahçem)
  • Onun neşeli, kabullenmiş bakışlarıyla karşılaştığımda derin bir soluk aldım ve beni ne kadar çok sevdiğini fark ettim. (Benim Gizli Bahçem)
  • bence erkekler olayları başlatmak için çoğun- lukla kadına bağlıdırlar. Eğer bir kadın, örneğin rahatla- yabiliyorsa ve erkeğine güveniyorsa, ona fantezilerini an- latıyorsa, bu onu gerçekten tahrik eder (Benim Gizli Bahçem)
  • Çeşitlilik bedenimizin alıştığı bir şeydir, bir kez yakaladık mı artık onsuz yapamayız. Fantezi sadece cinsel birleşmenin ya- şanmaması durumunda kurulmaz. Çoğu kadın için cinsel gerçekler ve fanteziler arasında güçlü bir bağ söz konusu- dur. Çünkü bunların her ikisi de birbirlerini besleyip uya- rırlar. (Benim Gizli Bahçem)
  • Kocam özgür olmarnı sağladıgında, kendimi mantıken açıklayamadığım ama bedenime engel olamadığım bir mahcubiyetin içinde buldum. Gösterdiğim efordan dolayı benimle gurur duydu ve kendimle gurur duymamı sağladı. (Benim Gizli Bahçem)
  • Ya doruklara ulaşmanı beklemezse! Orası en sevdiğim bölüm. Daha önce ben orgazm olamadan duran sevgililerim oldu, bazen de tam olacakken. Bunun nasıl bir düş kırıklığı olduğunu bilemezsiniz. (Benim Gizli Bahçem)
  • Onun neşeli, kabullenmiş bakışlarıyla karşılaştığımda derin bir soluk aldım ve beni ne kadar çok sevdiğini fark ettim. (Benim Gizli Bahçem)
  • İlk olarak size mastürbasyon yaptığımı söylemeliyim. Genellikle sabahları banyodan sonra, vibratör kullanıyo- rum. Bazı kitaplara bakarken göğüslerimi okşadığımda çok hcyecanlanıyorum, göğüslerim çok büyük değil, bu yüzden iri, dolu dolu göğüslü kızlar görmek beni deli ediyor. (Benim Gizli Bahçem)
  • Bazen, hep değil. Başlamak için gerçekten de fan- tezilerime gereksinimim var, onlarsız tahrik olamam. Belki, bazı insanların seksi hissetmeleri için bir dokunuş yeterlidir. Ama bazı insanların gerçekten tam olarak hiçbir şey düşünmeden seksi hissedebileceklerini düşünebiliyo- rum. (Benim Gizli Bahçem)
  • Ancak yaşamımı büyüleyici bulduğu halde, annem ayrıntıları öğrenmeyi hiç istemiyordu, Neden erkeklerin birisiyle evlenmediğimi, ya da dünyanın çevresinde seksek oynamaktansa oturaklı bir meslek seç mediğimi hiç sormamaktaydı. Ben de ona bu bilgiyi vermiyordum. (Annem ve Ben- Bir Kız Çocuğunun Kişiliğini Arayışı)

Yorum Yaz